Information om Boendet och HSB Brf Krukan

HSB:s bostadsrättsförening Krukan finns på Östra Ersboda, Umeå, och byggdes under åren 1986 och 1987. Arkitekt var HSB:s Riksförbund, Gunnar Malm.

Inflyttning påbörjade oktober 1987. Det totala bostadsbeståndet är 130 lägenheter varav 50 i radhusform och 80 lägenheter, fördelade på 16 huskroppar.

Området är väldigt naturskönt och barnvänligt med grönytor och egen kvarterslekplats.

 

Till de allmänna utrymmena hör en samlingslokal med kök som renoverades 2002 och utrustades med nya vitvaror. Denna kan även användas som övernattningslägenhet för besökande. För barnfamiljer används den ofta som lokal vid födelsedagskalas.

Det finns en tvättstuga med tre moderna tvättmaskiner, torktumlare, mangel och rymligt torkutrymme. Bastu med nyrenoverat, kaklat, dusch- och tvättrum, gym med träningsmaskiner, bordtennisrum samt ett snickarrum.

 

När föreningen byggdes fick alla lägenheter egen tvättmaskin och torkskåp, vilket fortfarande är aktuellt i de flesta av föreningens lägenheter och radhus. Alla är anslutna till kabeltv via Comhem, numera Tele2 och internet via Bredband2. Till varje lägenhet följer väl tilltagna varma lägenhetsförråd och ytterligare kalla lägenhetsförråd för lägenheter på våningsplan 2, samt matkällare. Avgifterna i föreningen är jämförelsevis låga, och behovet av att förändra avgifterna har varit små efter ett effektivt ekonomiskt arbete från styrelsens sida att bevaka föreningens intressen.
 

Inom gångavstånd finns kiosk och grill, dagligvaruaffär och Ersboda Folkets Hus med bibliotek. Närmaste busshållplats finns också här, vid Folkets Hus och närbutiken. Föreningen lever ett aktivt liv, med planerade aktiviteter spritt över hela året, och föreningens ekonomi är stabil.
 

Varmt välkommen till Brf Krukan