Föreningslokal / Övernattningslokal 
Den stora föreningslokalen med kök kan användas vid större sammankomster. Barnfamiljer använder ofta lokalen som lokal för barnkalas. Denna lokal kan även användas för övernattning för besökande då det även finns TV och bäddsoffor i den. Toalett finns i anslutning utanför lokalen. Naturligtvis återlämnas lokalen i städat skick, såsom man själv vill återfinna den vid nästa bokning. Lokalen för användas utan begränsing fram till 22, då ljudnivån ska vara omärkbar för de som bor i huset.
Tips: Vid övernattning boka även Bastu.

Bokas med tag på bokningstavlan, på hemsidan eller mobilapp.

Gästlägenheten
Rummet bokas via vicevärden, och nyckel kvitteras ut på tisdagar mellan 18 och 19 eller överenskommelse med vicevärden. Respekt för rummet gäller aktsamhet, renlighet och att återställa det till hur man förväntas hitta ett rum på hostel. Medtag egna sängkläder.
Toalett finns i anslutning till rummet intill hobbyrum.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i anslutning till föreningslokalen. Det är tillåtet att tvätta mellan kl 07 och 22. Om tvättstugan inte har tagits i bruk inom en halvtimme efter bokad tid kan andra använda den. Vi respekterar varandras tvättider och följer städföreskrifterna som finns uppsatta i tvättstugan. Ta bort ludd ur torktumlaren och se till att utrymmet är snyggt och städat när du lämnar det. Lämna aldrig några fönster på glänt, så att inte obehöriga tar sig in i lokalen.

Bokas med tag på elektoniska bokningstavlan utanför tvättstugan eller på Krukans hemsida alt mobilapp.

Bastu
Bokas med tag på elektoniska bokningstavlan utanför tvättstugan eller på Krukans hemsida alt. mobilapp.

Soprum / Återvinningsrum
Föreningen har två utrymmen för sopsortering. Vi tillämpar fullständig sopsortering med undantag för grovsopor och farligt avfall. Det är absolut förbjudet att ställa grovsopor och farligt avfall i miljöboden. Den boende ansvarar själv för att den här typen av sopor lämnas till kommunens återvinningsstationer:  http://www.umeva.se/

Dörrarna till våra soprum hålls permanent låsta. Öppnas med bostadstättshavarnas ordinarie dörrnyckel.

Cykelförråd
Cykelförråden finns i husen 151-121, 87-57, samt 269-239 och öppnas med bostadstättshavarnas ordinarie dörrnyckel. Parkera cyklarna i de ställ som finns inne på gården eller i cykelförråd - inte i trapphuset, eftersom det blockerar utrymmesvägar i händelse av brand. Eftersom det finns begränsat antal uppställningsplatser för cyklar, ombeds du att ställa undan cyklar som inte används regelbundet.

Träningslokal
Träningslokalen finns i källaren i hus 87-57. Här finns crosstrainer, löpband, roddmaskin, träningscykel, kryssdragsmaskin, många fria vikter, hantlar, skivstång- och ställning, chinbar, bänk, yogamattor, boxningssäck, och en enklare bluetooth-högtalare.

Nyckel lämnas ut av vicevärden mot en deposition á 200kr.

Aktivt kylrum
I byggnad Kv. 87-57 finns ett fungerande kylrum med lediga skåp. Alla medlemmar är välkomna att använda detta! Ni som använder detta kylrum behöver märka ert skåp med NAMN och GATUADRESS.

Pingisrum / Övernattningslägenhet
Pingisrummet är under planering för att bli kontor för fastighetsskötaren, samtidigt som det gamla kontoret ska bli övernattningslägenhet. (2021)

Hobbyrum (snickerilokal)
Nyckel kvitteras ut hos vicevärd enl överenskommelse eller på kontorets öppethållande tisdagar 18-19.

Lekplatser
Små lekplatser finns på innergårdarna vid de hus som hyser lägenheter (tex hus 87-57). Den stora lekplatsen ligger nästan mitt i området. Rapportera eventuella fel på lekplatsen till vicevärd och/eller styrelsen.

Trädgårdskompost
Trädgårdskompost för kvistar, grenar, löv och gräs uppförs på vändplanen bakom hus 151-121. Här får inte hushållskompost läggas, endast växtmaterial från trädgården.

Grillplats

Grillgaller och redskap finns att låna hos vicevärden. Lämna inte den tända grillen obevakad.

Husvagnsparkering
Bakom hus 269-239 finns på sommarhalvåret möjlighet för föreningens medlemmar att parkera husvagn eller husbil. Dessa bokas inte utan används i mån av plats. (1/4 - 31/10)

 

Trivselregler
Alla lokaler och utrymmen skall lämnas i städat skick, så nästa medlem kan komma till en städad och fräsch lokal.

Taggsystem
Alla bokningsbara utrymmen samt soprummen går att boka och öppna med en tagg. De nyaste taggarna är vita, och fungerar bättre än de tidigare svarta taggarna.